Hesteassisteret terapi


Hesteassisteret terapi er en sansenær og kropsorienteret behandlingsform med en positiv indvirkning på krop og psyke. Hesten opleves beroligende og afbalancerende på nervesystemet parasympaticus. 

Hesten kan hjælpe med at få vendt fokus fra hovedet til kroppen, da hesten har brug for individets nærvær og formidling gennem kropslig kommunikation. Et afbalanceret nervesystem er et godt udgangspunkt i arbejdet med mestringsstrategier, selvindsigt og selvværdet. Hesteassisteret terapi øger derudover bevidstheden om kommunikation, empati, nærvær, autenticitet og kropsbevidsthed. Det er en nærværende måde at lære sig selv at kende på. 

Hestens rolle i terapien

Hesten besidder særlige egenskaber i deres interaktioner med mennesker. Hesten møder os med åbenhed og vurderer os på kropssprog, stemme og vejrtrækning. De kan ikke kun aflæse vores psykiske tilstand, men spejler den med deres kropssignaler. 

Hvem er tilbuddet til? 

Hesteassisteret terapi er specielt egnet til personer med angst, depression, PTSD, ADD/ADHD, autisme, uro i krop og sind, tilknytnings- og relationsproblematikker. Med hestens støtte i terapiforløbet bliver det nemmere for dig at mærke egne følelser, styrker og ressourcer. 

Hesteassisteret terapi for børn med diagnoser, traume, stress m.m. 

Med hesten som omdrejningspunkt fjerner vi fokus fra barnets udfordringer og problematikker, og arbejder i stedet ud fra, hvad vi mærker og oplever med hesten. Børnene udvikler i arbejdet med hestene en række nye færdigheder, som ligeledes kan bidrage til nye fortællinger og understøtter oplevelsen af agenthed, idet børnene ved at lære nye færdigheder får mulighed for at være aktivt handlende i deres eget liv. 

Tryghed og tillid er vigtigt i mit arbejde med børnene, når de føler sig trygge øger det tilliden til at dele sig selv med mig, og når de åbner op kan vi starte processen der skal hjælpe den enkelte med deres ofte forvrænget selvbillede, daglige trivsel og livsmestring med det, som de er og har med sig. 

Jeg oplever, at børnene der kommer hos mig har let ved at dele det der fylder af stort og småt. Jeg lægger vægt på, at vi mødes før evt. forløb, så både barn og forældre har en fornemmelse af mig og stedet, og dette øger trygheden fra starten. 

 

PRISER

Forløb for voksne:

 • 3-4 personer
 • Varighed 6 uger
 • 2 timer per uge
 • Pris: 2100 kr.

Enetimer for voksne:

 • Pris: 750 kr. pr. session af 1 time 

Børnehold:

 • 2-3 børn pr. hold
 • 45-60 min. pr. uge
 • Tidspunkt efter aftale
 • Pris: 825 kr. pr. måned. 

Enetimer for børn: 

 • 525 kr. pr. time
 • 325 kr. for 30 min.


Kontakt

Anna Sivertsen 

tlf. 71 94 38 68

E-mail: hesteassisteretterapi.as@yahoo.com

https://www.facebook.com/100063762332223/;
Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram