Elevundervisning

Kallehavegaard Rideklub tilbyder børn og voksne i alle aldre undervisning på klubbens elevheste og ponyer.

Se brochure for elevundervisning på Kallehavegaard her!

For yderligere oplysninger om elevundervisning på rideskolens heste og ponyer, kontakt underviseren Winnie Ankerstjerne - 91 15 10 32

Klubben tilbyder en gratis prøvetime. Herefter skal du, for at få rideundervisning være medlem af klubben. Et medlemskab gælder for et kalenderår 1/1 - 31/12. Udover klubmedlemskab betaler du månedligt rideundervisning. Læs mere under priser.

En undervisningstime består i: Opvarmning af hest og rytter i skridt. Derefter lærer du at styre hesten ved hjælp af de forskellige hjælpere, så du bliver i stand til at styre hesten i forskellige figurer og gangarter til f.eks. et dressur program. Til slut skridtes hesten af, så den igen får normalt åndedræt, inden turen går over til stalden.

Til hverdag kan du mødes med kammeraterne i rytterstuen og få en hyggelig (heste-) snak, købe forskellige forfriskninger og måske spille et slag kort med dine venner.

Praktiske oplysninger

Af hensyn til sikkerheden skal elever ALTID BÆRE SIKKERHEDSHJELM (ridehjelm eller cykelhjelm.) Støvler eller sko med hæl. Fornuftigt tøj og ikke blafrende jakker og tørklæder.

Du skal møde op mindst 15 minutter før undervisningen starter, så du har tid til at gøre din hest klar. Det vil være en god ide for ikke - hestevante forældre og børn at møde op til opsadlingskursus (tid efter aftale med ridelærer) for at lære at lægge saddel og hovedtøj på hesten.

Undervisningsholdene ligger umiddelbart efter hinanden, så ridelæreren kan ikke forlade ridehuset for at sadle op for eleverne. Hvis du ikke harmod på at gå ind til hestene, er der næsten altid en person tilstede i stalden, som du kan spørge om hjælp, idet klubbens medlemmer altid er villige til at hjælpe hinanden.

Hvis den hest eller pony, du skal ride på, går undervisning, når du kommer, går du over i ridehuset, så ridelæreren kan se, at du er kommet. Hvis du ikke er der i god tid, kan hesten nå at blive sadlet af eller blive tildelt en anden rytter.

For at gå til rideundervisning på Kallehavegaard skal du være medlem af klubben. Et medlemskab gælder for et kalenderår 1. januar - 31. december. Kontingentet kan ikke refunderes, hvis du f.eks. efter 2 måneder ikke har lyst til at ride mere, men gælder kalenderåret ud. Så hvis du atter får lyst til ride i det indeværende kalenderår, melder du dig bare til undervisning igen. Indmeldelse skal ske skriftligt til ridelæreren. Ved indmeldelse udfyldes en blanket, som fås hos ridelæreren. Udmeldelse skal ske til kontoret eller på mail kontor@karr.dk og altid inden d. 20. i måneden forud for ophør, for ikke at få opkrævning den følgende måned.